დააგემოვნეთ ქართული ისტორია

ᲒᲝᲠᲣᲚᲘ ᲛᲬᲕᲐᲜᲔ 2019
ჩინურთან ერთად კიდევ ერთი ქართლის წამყვანი თეთრი საღვინე ჯიშია. ძირითადად შიდა ქართლშია გავრცელებული, თუმცა მცხეთა-მთიანეთის მხარეშიც დიდი რაოდენობით გვხვდება. მისგანაც ძალზე დახვეწილი თეთრი კლასიკური ღვინო დგება, თუმცა ბოლო დროს სრულ ჭაჭაზეც აყენებენ, ქვევრში. გორული მწვანე კიდევ ერთი საუკეთესო ჯიშია ცქრიალა ღვინისთვის.
საუკეთესო ადგილები - ატენი, ოკამი, მუხრანი, ლამისყანა, ბიწმენდი, ჯიღაურა, ტეზი, მეჯვრისხევი, ხიდისთავი, ძალისი.
ჩვენი ღვინისა და კერძის შეხამება:
ეს ღვინოც ჭაჭაზეა დავარგებული, თუმცა ჩინურთან შედარებით, უფრო ძლიერია, ამიტომ გირჩევთ ფრინველის მოხარშულ ხორცთან მიირთვათ, ასევე ხორციან სალათებთან.
მეთოდი: ქვევრის ტრადიციული ქართლური ღვინო, 6 თვე ჭაჭაზე დავარგებული
ადგილი: ქართლი, მცხეთის მუნიციპალიტეტის სოფ. ძალისი
ჯიში: 100% გორული მწვანე
ალკოჰოლი: 13,5%
ფერი: მოოქროსფრო-ქარვისფერი
სურნელი: ყვითელი და ეკზოტიკური ხილის ტონებით ხასიათდება, სადაც ჭერამისა და ნესვის სურნელს ამოიცნობთ, ასევე ვაშლის ჩირის არომატებსაც. ღვინოს ეკზოტიკური ნიუანსებიც აქვს.
გემო: სასიამოვნო, მსუსხავი ტანინები აქვს. ძალზე ელეგანტური ტრადიციული ღვინოა.
მიტანის ტემპერატურა: 11–13°
Ჯილდო: ქართული ღვინის გილდია 2021 - ოქროს მედალი